سلام. از اونجا که نزدیک به حدود 8 ساله که وبلاگ نویسی میکنم و تجربه 3 بار اثاث کشی تو بلاگستون رو داشتم ، دستور پخت این غذا رو بی کم و کاست از روی اون قدیمی ترین یادداشتم برداشته و درادامه مطلب  میگذارم.

 

 

طرز تهیه قیمه


نوشته شده در پرشین بلاگ  به تاریخ یک شنبه 20 مرداد ماه 1392

 

 

 

===================================================

قیمه!!!

 

+یکی از غذاهایی که مورد علاقه اینجانب هست ، همین غذاست و امروز با توجه به اینکه مهمان عزیزی قرار بود برا شام بیاد تصمیم گرفتم این غذا رو طبخ کنم و البته گفتن نداره ولی من تو ایام دانشجویی غذاهایی مثل قیمه و قورمه و ماکارونی رو درستیدم ولی مدتها بود که یادم رفته بود بخاطر همین هم از سرآشپز کمک گرفتم و نتیجه این شد که می بینید!!!

 

 

++ امان از کمبود امکانات !آدم هر چقدم تزیین کنه ها ، آخرش همشون تو معده ، قاطی پاتی میشن!

 

+++دستور آشپزی که از جناب سرآشپز گرفتم در ادامه مطلب!

 

مهم نوشت : دوستانی که میرن تو مسابقه و رای میدن حتما" تو کامنت رای هاشون ؛ آدرس وب یا ایمیل خودشونو بذارند تا اون رایشون نسوزه.

===================================================

 

 

 

 

 

 

===================================================

آشپزی به سبک سرآشپز :

 

مواد لازم :

گوشت به مقدار لازم

نمک و فلفل و ادوبه و اینا هر چقدر که عشقتون کشید ( یکی تند دوست داره یکی بی نمک )

سیب زمینی و پیاز

لپه (این لپه چه گرون شده ها!!! )

لیمو امانی هم دوست داشتین بذارینش جزئ مواد لازم

قابلمه و اجاق گاز (البته مارک دار هم نبود لا مشکل )

و خلاصه هر چی که حس کردید لازمه دیه !

 

دستور پخت :

قبل از هر چیز ، یه کتری  آب بذارین رو گاز تا جوش بیاد.(برا چایی نه ها ؛ کلا" آب جوش لازم میشه حالا اگه چایی هم درست کردین نوش جونتون فقط حواستون باشه که آب جوشتون کم نیاد)

جهت قیمه پختن ، اول  ببینین چقد مهمون دارین؛ بعد هر چقدر که لازم بود لپه رو بریزین تو یه کاسه و توش آب بریزین تا لپه نرم بشه.امیدوارم لپه نپز گیرتون نیاد ، چون اونطوری باید  از زود پز استفاده کنید.مراقبم باشین که لپه چینی هم بهتون نندازن!

 

بعد گوشت رو قطعه قطعه میکنید ، بعدش پیاز رو رنده (رنده ریز ) می کنید و مخلوط گوشت و پیاز و با ادویه میریزن تو یه ظرف و تفتش میدین.بعد از تفت دادن و تغییر رنگ گوشت بهش رب اضافه کنیدو بازم تفت بدید.

 

در این مرحله موقع رنده کردن حواستون باشه که دستتون اوف نشه!چسب زخم همیشه دم دست داشته باشین.گوشیتون هم شارژ داشته باشه.شماره اورژانس هم حتما" داخل گوشیتون باشه.نه برا این غذا ها !کلا"!آدم چند تا شماره هست که باید همیشه بلت باشه یکیش تاکسی تلفنی ، یکیش رستوران و اورژانس و آتش نشانی.

 

بعد تو اون مخلوط گوشت و اینا ، آب جوش می ریزین و می زارین تا قشنگ گوشت ها بپزه.حتما" در این مرحله قابلمتون باید بزرگ باشه چون آخر کار نصف بیشتر اون آب بخار میشه . حالا دیه خود دانین.بعد از حدود 1-2 ساعت ، لپه خیس خورده شده  رو به مواد بالا اضافه می کنیم و می ذاریم تا خوب بپزه و لعاب بندازه.

 

<<نکته کنکوری آشپزی : اگه لپه رنگ روغن ببینه دیگه نمی پزه و همونطور که گفتم بزارین لپه  یکی دو ساعت خیس بخوره ( و نرم شه ) ، بعد اونو به محتوی مواد اضافه کنیدش.

 

<< نکته تجربی نوشت : من قبلا" ( که از روش قدیمی پخت قیمه استفاده می کردم ) خیلی برام پیش می اومد که لپه رو بعد از نیم ساعت خیس خوردن ، کلی می جوشوندم تا نرم شه .بعد موقع جوشوندنش کف میکرد!خیلی هم کف می کرد.بعد من به اون رب که اضافه می کردم دیگه کف نمی کرد.حالا چرا نمی دونم":| این رب چه خاصیتی رو لپه می ذاشت ، واقعا" برام عجیبه!(البته تو این روش لپه به تنهایی جوشونده نمیشه )

 

روال جا افتادن قیمه ( از ابتدا تا انتها )حدود 5-4 ساعت طول میکشه که در ساعتهای پایانی شعله گاز رو کم می کنید تا خوب جا بیفته.اون آخر آخرها لیمو امانی رو با نوک چاقو بشکافین و بندازین تو قابلمه . سیب زمینی هم خلالش کنید و میتونید آخر کار به قیمه اضافه کنید یا برا تزئینش استفاده کنید.

 

+البته اینو هم بگم که سرآشپز گفتن که در مراحل پایانی پیاز رو خلال ریزکنم ؛ سرخش کنم و بعدش بهش زرد چوبه اضافه کنم و بعد از تفت دادن مجددش ؛ اونو به قیمه اضافه می کنیم.آخرش هم سیب زمینی های خلال شده رو اضافه می کنیم تا بشه قیمه مجلسی.

 

اگه دفعه اول هست که قیمه درست می کنید و بد در اومد اصلا"ایراد نداره ،‌از شکست هاتون درس بگیرین.چیزی که خیلی مهم هست اینه که حتما" به غذاتون سر بزنید و به امون خدا ولش نکنید.

 

دیه هر چی بود گفتم.

آشپزی خوبی داشته باشین.تا آشپزی بعدی خدا نگهدار ":)

===================================================